• Hoş Geldiniz Ziyaretçi
news Haberler: news

Gönderen Konu: 4 MAÇALI KALIP PROBLEMİ  (Okunma sayısı 2847 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışıgökzo

• STAJYER
  • **
  • default avatar
  • Toplam İleti: 29
4 MAÇALI KALIP PROBLEMİ
« : Kasım 21, 2008, 10:37:03 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
Arkadaşlar kalıp tasarımını tamamladığım TE ve DİRSEK adı  ile anılan fitting PP parçalarında aşağıdaki örnek kalıpta da gözüken bildiğiniz üzere 4 adet açılı pimle çalışan kayar maça kullanmaktayım. Buraya kadar bir problem yok... 

Ancak Plastik enjeksiyon makinesinde bu parçanın imalatı sırasında zorunlu olarak maçalardan biri kalıp açıldığında yerçekimine ters hareket yaparak kızaklar vasıtası ile yukarı çekilecek ... Fakat dediğim gibi bu maça yerçekimine nasıl karşı koyupta yukarı (maça açık) pozisyonda, Yolluk ve ürün.; iticiler vasıtası ile çıkana kadar burada asılı kalacak? tutunacak ? Aklıma sadece bilyalı setskur civata yardımı ile maça kızağı üzerinde açabileceğim bir bilya oyuğu sayesinde maçayı orada tutmak geliyor, ama bu çözümde yaklaşık 4-5 kg olan maçayı nasıl tutacak? Aşağıdaki resimde sizlere fikir vermesi açısından örnek bir kalıp resmini koyuyorum...

İlgileriniz için şimdiden teşekkürler.. Herkese iyi çalışmalar...

« Son Düzenleme: Ağustos 07, 2009, 23:58:57 Gönderen: MooNStaR »

Çevrimdışıertugrulsayan Bay

• STAJYER
  • **
  • default avatar
  • Toplam İleti: 22
Ynt: 4 MAÇALI KALIP PROBLEMİ
« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2008, 18:48:47 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
üstteki maçaya yay desteği yapabilrsin

Çevrimdışımetinevrensel

• KALFA
  • default avatar
  • Toplam İleti: 125
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2008, 01:26:37 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
aşağıdakine benzer bir dayama ile düşmesini engelleyebilirsin sanırım,
alttaki sarı kısmın bulunduğu yere yay tertibatına benzer birşey ile madifiye edersen kalıbın darbe yemeden çalışır.
bana kalırsa sen bundan sonrasını da halledersin, benim ki bir fikir sadece

Çevrimdışı_Erkan_

• Sadece Bakıyorum
  • *
  • default avatar
  • Toplam İleti: 1
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2008, 14:35:00 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
3d resmini açıp bakmadan, yukarıdaki yazıya bakarak genel bir çözüm üretmek zor fakat kalıpların zorluğu sadece detaya dayalı olduğu için biraz daha detay katılarak herşey çözülebilir.

ÇevrimdışıSAİT TURGUT Bay

• Sadece Bakıyorum
  • *
  • Toplam İleti: 5
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2008, 16:27:19 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
maçalara yer varsa giriş ağzına yay koyman sorunu kesinlikle çözer ama yer yoksada maçanın altına koyduğun setiskurları artır derim 1se 2 yap felan

Çevrimdışıasalet_

• STAJYER
  • **
  • default avatar
  • Toplam İleti: 18
« Yanıtla #5 : Aralık 03, 2008, 18:46:56 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
Belki gerek kalmamıştır ama konuyu yeni farkettim.karınca kararınca bir fikir.maçanın içinden civata koyarsan arkadaşım.sorununu çözebilirsin. 2 tane  amatörce örnek resim upload ettim.umarım işine yarar.iyi forumlar.

Çevrimdışıcasio07

• STAJYER
  • **
  • Toplam İleti: 67
  • Herkeze kolay gelsin
« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2008, 00:54:14 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
Kalıp açıldığında hareketli maçalar açılı pimlerden kurtuluyormu? Kurtulmaz ise zaten düşmez. Yada dizayn böyle düşünülse olmazmıydı. Kurs ona göre ayarlanabilirdi.
Zor iş zamanında yapılmayan kolay işlerin birikmesi ile meydana gelir.

Bende 1 Lira Vardı. Sende 1 Lira Vardı. Paraları Degiştirdik, Yine Aynı.Bende 1 Bilgi Sende 1 Bilgi Vardı.Bilgileri Degiştirdik Şimdi İki Bilgimiz Var

Çevrimdışıgökzo

• STAJYER
  • **
  • default avatar
« Yanıtla #7 : Aralık 04, 2008, 10:22:13 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
Belki gerek kalmamıştır ama konuyu yeni farkettim.karınca kararınca bir fikir.maçanın içinden civata koyarsan arkadaşım.sorununu çözebilirsin. 2 tane  amatörce örnek resim upload ettim.umarım işine yarar.iyi forumlar.

Civata derken ..nereye anlamadım.. ayrıca eklediğin resimleri göremiyorum yeniden eklersen sevinirim..  tamam şimdi gördüm pardon...
« Son Düzenleme: Aralık 04, 2008, 10:30:52 Gönderen: gökzo »

Çevrimdışıgökzo

• STAJYER
  • **
  • default avatar
« Yanıtla #8 : Aralık 04, 2008, 10:28:32 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
Kalıp açıldığında hareketli maçalar açılı pimlerden kurtuluyormu? Kurtulmaz ise zaten düşmez. Yada dizayn böyle düşünülse olmazmıydı. Kurs ona göre ayarlanabilirdi.

Bunu bende düşünmüştüm ancak bu sefer de ... plastik ürünler itici vasıtası ile vurulduğunda.. kalıbın 4 tarafında maça olduğu için maçaların üzerinde kalacak.. her seferinde bunu almak için operatorün kalıp arasına elini sokması gerekir...dolayısıyla bu olay kalıbı otomatik konumda çalıştıramamak demek.. adetleri ve maliyetleri düşündüğünde bu hem zaman kaybı hem de bu iş para kazanmaz... :D

Çevrimdışıcasio07

• STAJYER
  • **
  • Toplam İleti: 67
  • Herkeze kolay gelsin
« Yanıtla #9 : Aralık 07, 2008, 15:27:37 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
Bunu bende düşünmüştüm ancak bu sefer de ... plastik ürünler itici vasıtası ile vurulduğunda.. kalıbın 4 tarafında maça olduğu için maçaların üzerinde kalacak.. her seferinde bunu almak için operatorün kalıp arasına elini sokması gerekir...dolayısıyla bu olay kalıbı otomatik konumda çalıştıramamak demek.. adetleri ve maliyetleri düşündüğünde bu hem zaman kaybı hem de bu iş para kazanmaz...

Dizaynını bu mantık üzerine geliştirmeni tavsiye ederim. Dikkat ettiysen kurs ayarlaması yapmak gerekir dedim. Her seferinde aşağıya düşen bir maça olmayaçağına göre senin bu dizayn iş görmez. Bilyalı setiskur riskli bence bir kez olsun bilyalı setiskurun çalışmaması kalıbın paramparça olması demek bence.

Zor iş zamanında yapılmayan kolay işlerin birikmesi ile meydana gelir.

Bende 1 Lira Vardı. Sende 1 Lira Vardı. Paraları Degiştirdik, Yine Aynı.Bende 1 Bilgi Sende 1 Bilgi Vardı.Bilgileri Degiştirdik Şimdi İki Bilgimiz Var

Çevrimdışızeyçağ

• Metin KANDEMİR
  • Bölüm Şefi
  • Toplam İleti: 670
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2008, 03:31:45 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
ARKADAŞLAR   BU   KONU   ÜZERİNE   YAZI  YAZMAMAK  İSTEDİN   ÇÜNKİ   ÇOK  BİLİNEN  BİRŞEY  VE  YAYGIN  BİR  KONU  OLDUĞU  İÇİNDİ   BU  TÜR  İŞLERDE    EĞER  KALIBIN  MAÇASININ   YER  ÇEKİMİNE   KARŞI   EMNİYETSİZ   GÖRDÜĞÜMÜZ   TAKTİRDE
EĞER  MÜSAİTSE   MAÇA  İLE   ÇELİK   İÇ   TARAFINTAN   YAYLA   BESLEYİP  KONİK  PİMLERİN   AÇILIŞ  NOKTASINA  KOYDUĞMUZ  BİR   DAYAMAYLA    STOPLANIR
MÜSAİT  DEĞİLSE   MAÇANIN   DIŞ  TARAFINDANDA    YAYLA   DESTLEKLENE  BİLİR
HA  BEN  KALIBIMIN    DERLİ   TOPLU   GÖRÜNMESİNİ  İSTİYORUM  DEDİĞNİZ  TAKTİRDE

BUNU   SİLİNDİR  BİLYALAR  VASITASIYLA    STOPLAMA  APARATI  YAPARAKTA   SAĞLIYA  BİLİRSİNİZ   DİKKATİNİZİ  ÇEKERİM   YUVARLAK  BİLYA  STOPLAMASIMDAN  BAHSETMİYORUM
SLİNDİR  OLARAK  SAĞLI   SOLLU    EN  AZ   30  MM  BOYUNDA   YATAR  VAZİYETTE   3  MM   Sİ   YATAKTAN   DIŞARI  ÇIKACAK  ŞEKİLDE  YERLEŞTİRİLMESİ LAZIM))
İnsanlar için ölebileceksin,
hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için,
hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken,
hem de en güzel en gerçek şeyin
yaşamak olduğunu bildiğin halde.   NAZIM  HİKMET

ÇevrimdışıOsman KINIK Bay

• KALFA
  • Toplam İleti: 165
« Yanıtla #11 : Aralık 12, 2008, 18:26:20 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
En sağlamı , enjeksiyonu değiştirip dikey bir enjeksiyon kulanmak.:D ::D
Geriye bakıp kalmaktansa , ders almak... İleriyi görüp saymaktansa , yol almaktır gaye...
                                                                                                         Osman KINIK

Çevrimdışıtarık ay Bay

• Sadece Bakıyorum
  • *
  • Toplam İleti: 6
« Yanıtla #12 : Aralık 24, 2008, 17:37:56 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
Yanlış hatırlamıyorsam cumsa kataloğunda bu tip durumlar için mandal şeklinde maça tutucusu görmüştüm.Kataloğu bulamadım.http://www.teknoformltd.com/cumsa.htm
DÜN GEÇTİ CANCAĞIZIM
YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM

UZAY MEKİĞİ BİLE YAPMAYA KALKSAN KALIBA İHTİYAÇ VAR.

Çevrimdışıslhztrk

• STAJYER
  • **
  • Toplam İleti: 37
« Yanıtla #13 : Ocak 05, 2009, 11:20:08 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
bunun gibi olmalı sıfır risk az maliyet varsın kalıp dagınık dursun önemli olan para kazanmak para kazansında sonra tekrar kalıp yapalım..

Çevrimdışıkadir22 Bay

• Sadece Bakıyorum
  • *
  • Toplam İleti: 7
« Yanıtla #14 : Ocak 24, 2009, 12:17:29 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
bence en kesin ve ucuz maliyetsiz garanti çözüm yay çözümü diye düşünüyorum. cumsanında bu konuda güzel kilitleme sistemleri var ama onlar maliyetli zannedersem :)

+ Hızlı Yanıt

Hızlı yanıt'ı kullanarak çabukça ileti gönderebilir, iletilerinizde gülümseme ve bbc kullanabilirsiniz.
İletinizi gönderdikten sonra iletinizi doğrulamak için geri gönderileceksiniz: (ziyaretçiler için zorunlu).
Kullanıcı Adı: E-Posta:

Bu sayfa 0.116 saniyede 23 sorgu ile oluşturulmuştur