Merhabalar,
Öncesinde yapmış olduğum aşağıda resmi bulunan ve
şu an çalışmakta olan piyasada hortum bağlantı TE eki olarak kullanılan parçanın kalıbında zaman zaman, yaşadığım sorunu sizlerle paylaşıp kalıp konstrüksiyonunda yapılabilecek düzeltmelerle ilgili sizlerin de görüşüne başvurmak istedim.
Resimde görülen Yeşil Maça Takozları üzerine sarı renkteki TE parçasının içini delik çıkaracak sarı delik maça pimlerini yerleştirdim. Bu yerleştirmeyi Sarı pimleri herhangi çapak probleminde ayar imkanı sağlayabilmek için yeşil takozlar içerisinde yatak açıp arkasından ileri itecek bir setskur civata (Mor oklarla gösterilen) (pimlerin 3ünün ucunu öptürecek şekilde ...) koydum. Bu ayar setskurunun haricinde ayar bittikten sonra sarı pim maçaların geri kaçmaması için birde takozların üstünden konulan kırmızı oklarla gösterilen 2 şer adet (resimde tek görünüyor ) sabitleme setskurları koydum. Ancak Sabitleme zaman zaman işlev görmüyor. Tee içinde çapak yapıyor.
Pimlerin üzerini setskur bassın diye düzleştirdim yine pimler zamanla kayıyor. Böyle kalıplarda pim maçaların uçlarının birbirini öpmesi gerektiği durumlarda hangi konstrüksiyon durumları kullanılabilir.
İlgileriniz için şimdiden teşekkürler.....