• Hoş Geldiniz Ziyaretçi
news Haberler: news

Gönderen Konu: Tersine Mühendislik  (Okunma sayısı 394 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ÇevrimdışıEMRE42 Bay

• STAJYER
  • **
  • Toplam İleti: 64
Tersine Mühendislik
« : Mart 05, 2010, 17:01:50 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
arkadaşlar taranmış birparçayı solidworksda yüzey haline getiremekte sıkıntı çekiyorum ve bireğitim notu varsa paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkür edrim
« Son Düzenleme: Mart 05, 2010, 18:15:43 Gönderen: EMRE42 »

Çevrimdışımucitat

• STAJYER
  • **
  • default avatar
  • Toplam İleti: 38
Ynt: Tersine Mühendislik
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2010, 21:53:26 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
bu konuda deneyimli birisi olarak size ne yazıkki olumlu bir cevap veremeyeceğim.zira bu işler için solidworks biraz hafif kalır.bu işler için daha ziyade catia,unigraphics daha uygundur.proyu denemedim.bide stl datayı oynamak için en ideal program bana göre rapidformdur.bunların haricindeki programlar daha amatör yada daha hafif parçalarda uygun.solidworkste ne yazıkki onların arasında.

ÇevrimdışıEMRE42 Bay

• STAJYER
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2010, 10:51:35 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
dostum teşekkür elimde lisanlı olarak o var cimatronda yapıyorum ama solid öğrenmek gerkmezmi yanlışsam düzelt kolay gelsin

Çevrimdışımucitat

• STAJYER
  • **
  • default avatar
  • Toplam İleti: 38
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2010, 01:18:44 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
o derken kastettiğini anlamadım.hangi program var lisanslı olarak.catia mı ugmi rapidformmu?eğer saydıklarımdan birisi varsa zaten solidworkse ihtiyacın yok demektir.cimatronun tersine mühendislik modülünü duymuştum ama kullanmadım.açıkçası çok pratik olduğunu düşünmüyorum.solidworksün 3ds modülü ilk çıktığında bir sürü eksiği vardı bazı şeyler yeni yeni oturuyor.daha zamana ihtiyacı var.solidworks gelince.benim en sevdiğim ve aktif olarak şuan çalıştığım işyerindede halen kullandığım bir program olarak solidworks orta boyutta ve orta zorlukta bir stl datanın hakkından gelir.ama datalar karmaşıklaştıkça ve büyüdükçe solidworks iş göremez hale gelir ki,300-400 mb boyutlarında bir datayı solidworkste oynatmayı bir kenara bırak açamazsın bile.aynı şey ugdede yaşanıyor.ama ne hikmetse rapidform ve catiada bu sorunla karşılaşmadım.aynı bilgisayarda bu boyutta hatta daha büyük boyutlu dataları bile zorlanmadan açıyor hatta işleyebiliyorlar.sonuçta bu programların asıl işi bu ve bu işler üzerinde oldukça çalışılmış programlar.solidworksü öğrenmeni öneririm kesinlikle.artık birçok işyeri solid bilen eleman arıyor.ama tersine mühendislik için solidworksü bence en az 3-4 sene daha beklemek lazım diye düşünüyorum.tabi bu kişisel görüşüm.

ÇevrimdışıEMRE42 Bay

• STAJYER
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2010, 23:58:45 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
ya mücdat dostum cimatronda ugs yapıyorum ama solide yapılıyor biraz uğraştım ama istediğim gibi olmadı  daha iyi anlamak ve rahat birşekilde yapmak için yardım istedim yinede yardımcı olduğun için teşekkür ederim nL

ÇevrimdışıEMRE42 Bay

• STAJYER
  • **
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2010, 00:00:44 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
ugs daha rahat ve kolay ben slcad aldığım eğitim notlarından öğrendim

özgürözçanak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2010, 09:51:42 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
megeb bünyesinde var

ÇevrimdışıEMRE42 Bay

• STAJYER
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2010, 23:01:46 »
  •  
  • Alıntı yaparak yanıtla
dostum yardımcı olursan sevinirim

+ Hızlı Yanıt

Hızlı yanıt'ı kullanarak çabukça ileti gönderebilir, iletilerinizde gülümseme ve bbc kullanabilirsiniz.
İletinizi gönderdikten sonra iletinizi doğrulamak için geri gönderileceksiniz: (ziyaretçiler için zorunlu).
Kullanıcı Adı: E-Posta:

Bu sayfa 0.091 saniyede 22 sorgu ile oluşturulmuştur